Hajfestés hennával

Design:
Projektowanie stron WWW

Zaunanlagen

Kosár
A kosár üres!
Hírlevél
* E-mail cím
Név 
Feliratkozás Leiratkozás
 

Hajfestés hennával

Hogyan festheti haját biztonsággal?

A kémiai hajfestékek gyorsan és tökéletesen befedik hajszálainkat. Ez egy fontos szempont a mai rohanó világban. Azonban talán Ön is hallott arról, hogy több kellemetlenséget is okozhatnak…  Néhány év után sokan töredezett, fakó és sok esetben hulló hajszálakkal szembesülnek. Amennyiben Ön is szenved ezektõl a problémáktól, vagy meg szeretné elõzni a bajt, akkor kérem, olvasson tovább. Két alternatívát is talál a biztonságos hajfestésre:

· Az elsõt kizárólag növényi színezõk adják, melyek teljesen szelíd, de ugyanakkor hatékony hajfestésre adnak lehetõséget.

· A második alternatíva pedig egy kompromisszumos megoldás, mely ötvözi a növényi színezõk óvó hatását a vegyi anyagok nagyobb színezõ erejével.

Mit ajánl a természet?
Szelíd és hatékony hajfestés + maximális hajápolás

Több növénynek van olyan festékanyaga, mely alkalmas a haj színezésére is. Ilyenek például: diólevél, zsálya, áfonya, ébenfa, kamilla...  Azonban a legelterjedtebb és a legnépszerûbb a henna és az indigó. Hogy miért?

Amit a henna & indigó nyújt:

 • A lehetõ legtartósabban színez, de ugyanakkor gyengéd a hajhoz
 • Az õsz hajszálakat is befedi
 • Természetes és csillogó eredményt ad, mivel beleolvad a színe a saját haj színébe
 • Jelentõsen javít a haj minõségén: selymes, dús tapintású és erõs, rugalmasabb hajszálak
 • Sok esetben a fejbõr problémáit is orvosolja (korpa, hajhullás)
 • Gyakorlatilag soha nem okoz allergiás reakciót
 • Megóvja a hajat az UV sugárzás okozta károsodástól
 • Garantáltan biztonságos még a kismamák számára is

 

 

Tehát nem véletlen, hogy nem csak ott népszerû, ahol termesztik. A 100% tiszta henna vörös színt ad, melyet lehet sötétíteni pld. a diólevél fõzetével. Azonban nagyobb színválasztékot biztosít egy másik forró éghajlaton honos cserje, az indigó. Leveleit (hasonlóan a hennához) megszárítják és finomra õrlik. A henna vörös színe az indigó hozzáadásával a barna különbözõ árnyalataiba tolható el. Sõt a fekete hajszín is elérhetõ vele.
Fontos! Az indigót kizárólag 100% tiszta hennával kombinálva lehet használni hajszínezésre, mert kék festékanyaga a hennával együtt képes csak megfelelõen színezni!   

Egy hátránya van, hogy pontos és mindenkire ugyanúgy érvényes színskálát nem lehet adni a henna & indigó hajfestéshez. Ezt akár az elõnyök közé is tehetnénk, hiszen egyedi stílust ad megjelenésének.  

Miért ad eltérõ hajszínt a henna?

 1.        A henna és az indigó festékanyag-tartalma változhat minden évben. Általában 1-4% között mozog, mely függ attól, hogy milyen meleg volt az adott nyár, ahol termesztették.
 2.        A másik ok, hogy mindenkinek más és egyedi a hajszerkezete, így másképp fogja be a henna. Ezért festi kicsit másképp az õsz hajszálakat is.
 3.        A kiinduló hajszín is nagymértékben befolyásolja a végeredményt. Ez azért van, mert a henna festékmolekulái a haj külsõ rétegébe (kutikula) hatolnak be, és így a vörös festékmolekulák beleolvadnak a természetes hajszínbe. Ezért pld. a tiszta henna a fekete hajnak csak egy vöröses árnyalatot képes adni.
 4.        Végül más eredményt adhat az is, ha több hennát teszünk a hajunkra, vagy ha több ideig hagyjuk rajta a pépet. De még az is, ha melegebb van, mert a henna hõ hatására jobban színez.

Megnyugtatásként elõször mindenképp teszteljük le a bekevert pépet egy hajtincsen.

Miért kell olyan sokáig a hajon hagyni?

A henna alkalmazásának más a technikája, mint a vegyi hajfestésnek. A henna por festékanyagának (lawsone) elõször ki kell jönnie onnan, hogy be tudjon hatolni a hajba. Ezt gyorsíthatjuk, ha felhasználás elõtt egy nappal a hennaport langyos vízzel bekeverjük és adunk hozzá egy kis citromlevet. Ez az enyhén savas közeg segíti a lassú kioldódást. Az ily módon elõkészített henna tartósabb és sokkal szebb hajszínt eredményez, mint ha közvetlenül felhasználás elõtt kevertük volna ki.
Amikor a hennapépet feltesszük, a lawsone festékmolekulák fokozatosan behatolnak a hajszálak külsõ rétegébe és a keratinhoz kötõdnek. Ehhez legalább 1,5-2 óra szükséges, de ha tovább rajtahagyjuk, akkor még szebb és tartósabb lesz a hajunk színe.
Fontos! A hennapépet vastagon kenjük fel a hajra és hosszú ideig hagyjuk hatni.
A végleges árnyalat 1-2 nap után várható, mivel a henna és az indigó is oxidálódik. Így kicsit mélyül, sötétedig a hajszín is.

Milyen színeket várhat a henna & indigó hajfestéstõl?

Már szó volt arról, hogy a henna beleolvad a saját haj színébe, ezért a kiinduló hajszín nagymértékben meghatározza a végeredményt is. A világosabb hajból tud csak sötétebbet csinálni. A fekete illetve a sötétbarna hajnak egy szép vöröses árnyalatot és csillogást fog adni. Természetesen a hajápoló és hajerõsítõ hatása így is maximálisan érvényesül.

A várható hajszínek a henna és az indigó keverésével:

Az eredeti
hajszín

100% henna

2/3 henna és
1/3 indigó

1/2 henna és
1/2 indigó

1/3 henna és
2/3 indigó

elõször henna
aztán indigó

Szõke

Rikító vörös

Világosbarna

Barna

Sötétbarna (2x festve)

Fekete (2x festve)

Sötétszõke

Vörös

Világosbarna

Barna

Sötétbarna (2x festve)

Fekete (2x festve)

Vörös

Vörös

Vöröses barna

Barna

Sötétbarna (2x festve)

Fekete (2x festve)

Barna

Vörösesbarna

Barna

Barna

Sötétbarna

Fekete (kékesen csillogó)

Sötétbarna

Sötétbarna vörös árnyalattal

Sötétbarna

Meleg barna

Sötétbarna

Fekete (kékesen csillogó)

Fekete

Fekete vörös árnyalattal

Fekete

Fekete

Fekete

Fekete (kékesen csillogó)

Õsz

Rézvörös, narancs

Világosbarna

Barna (2x festve)

Sötétbarna (2x festve)

Fekete (2x festve)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A natúr hennás hajfestékeinket az alábbi linkre kattintva tudod megnézni:
http://hennakaresz.hu/henna-hajfestek